حامد سلطانينژاد مديرعامل بورسكالا از عبور ارزش معاملات كشاورزي از مرز 1000ميليارد تومان خبر داد و پيشبيني كرد اين مقدار تا پايان سال به 3هزار ميليارد تومان برسد.به گزارش همشهري، اجراي ماده 33قانون بهرهوري كشاورزي بخشي از موانع عرضه محصولات كشاورزي را در بورسكالا برداشت و منجر شد معاملات كشاورزي در بورسكالا شتاب بگيرد. اكنون با دستور وزير جهادكشاورزي مبني بر عرضه همه محصولات كشاورزي در بورسكالا، پيشبيني ميشود طي سالهاي آينده تحولات جدي در تأمين منابع مالي مورد نياز بخش كشاورزي انجام شود.
بورسكالا از پارسال انتشار اوراق سلف و همچنين گواهي سپرده كالايي را گسترش داد و اين موضوع ارزش معاملات كشاورزي را با افزايش مواجه كرد. اوراق جديدي كه هماكنون در بخش كشاورزي مورد استفاده قرار ميگيرد اوراق سلف و گواهي سپرده است. قرار است صندوقهاي كالايي هم بهزودي به جمع ابزارهاي تأمين مالي بورسكالا بپيوندد. ابزارهاي جديد مالي از يك سو منجر به مديريت بهينه محصولات كشاورزي در 3فصل كاشت، داشت و برداشت ميشود و از سوي ديگر منابع مالي كشاورزان و خريداران محصولات كشاورزي را فراهم ميكند.
پارسال فروش همه محصولات ذرت كاران خوزستاني در بورسكالا منجر شد كشاورزاني كه سالها از پرداخت نشدن درآمد محصولشان توسط دولت رنج ميبردند خيلي زود به درآمدشان برسند و از سوي ديگر هزينه مالي دولت نيز براي پرداخت هزينه ذرت به كشاورزان دستكم سه چهارم كاهش يابد. پيشبيني ميشود درصورت ساخت انبارهاي جديد، استفاده از گواهي سپرده كالا نيز تحول اساسي در بخش كشاورزي ايجاد كند.
گواهي سپرده كالا كه به قبض انبار معروف است روشي است كه براساس آن ميتوان محصولاتي را كه در برخي فصول سال توليد نميشوند، مديريت كرد. در اين روش پس از آنكه كشاورز محصولش را در يك انبار استاندارد انبار كرد، انباردار گواهياي را براي ارائه به كشاورز صادر خواهد كرد كه براساس آن گواهي ميشود مقدار مشخصي از يك كالا به انبارداري سپرده شده است. با دريافت اين گواهي مالك ميتواند با مراجعه به يك كارگزار از او بخواهد كه محصولش را با بهترين قيمت در بورس بفروشد، كشاورز در عين حال به پشتوانه اين اوراق ميتواند از بانك وام دريافت كند و بخش ديگري از منابع مالي مورد نيازش را تأمين كند. براساس گزارشهاي منتشر شده از سوي صندوق بينالمللي پول و فائو قبض انبار متداول روش تأمين مالي در كشورهاي توسعه يافته و حتي برخي كشورهاي در حال توسعه است اما در ايران تاكنون توجهي به اين نوع معاملات نشده بود.
- ارزش معاملات به 3هزار ميليارد تومان ميرسد
در همين رابطه روز گذشته حامد سلطانينژاد، مديرعامل بورسكالا از عبور ارزش معاملات كشاورزي از مرز 1000ميليارد تومان خبر داد و افزود: ارزش كل معاملات كشاورزي در سالجاري 68درصد رشد كرده است و از مرز 1000ميليارد تومان عبور كرد. او در عين حال پيشبيني كرد تا پايان سال ارزش معاملات كشاورزي از مرز 3هزار ميليارد تومان عبور كند. او تأكيد كرد: از ابتداي سال تاكنون 837هزار تن محصول كشاورزي به ارزش 1100ميليارد تومان در بورسكالا مورد مبادله قرار گرفته است كه اين مقدار به لحاظ حجم 40درصد و به لحاظ ارزش 68درصد رشد نشان ميدهد. او گفت: سال قبل در همين مدت 596هزار تن محصول كشاورزي به ارزش 650ميليارد تومان مورد دادوستد قرار گرفته بود.
- بورس كالا بازار مرغ را متعادل كرد
محمد يوسفي، رئيس هيأت مديره انجمن صنفي پرورشدهندگان مرغگوشتي گفت: افزايش شديد قيمت مرغ در هفتههاي اخير باعث تشويق پرورش دهندگان به جوجهريزي بيش از نياز بازار شد اما با ورود اين محصول به بورس كالا و ترغيب توليدكنندگان به افزايش توليد، اكنون تعادل به بازار برگشته و شاهد كاهش قيمتها بهصورت منطقي در بازار هستيم. او با اشاره به تأكيد وزير جهادكشاورزي براي استفاده از ظرفيتهاي بورس كالا براي تنظيم و شفافيت معاملات بخش كشاورزي، گفت: ما از عرضه مرغ در بورس كالا استقبال ميكنيم زيرا از زمان ورود اين محصول به بورس كالا علاوه بر شفافيت قيمتها، شاهد عرضه مرغ با كيفيت در بازار هستيم؛ بهطوري كه محصول بيكيفيت امكان عرضه در بورس كالا را ندارد.
نظر شما